Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3052 niezalogowanych)
558 Postów

(Ronn)
Wyjadacz
Lindemans napisał:
Ronn napisał:
Juz tlumacze skad depresje.... poniewaz ludzie mieszkajacy tutaj maja mozliwosc podrozowania generalnie, bo gdzie sie nie wybierzesz to taniej....

Ciekawe, ze ceny wciaz sa w centrum zainteresowania, a o zarobkach cicho-szaaaa

No tak, sluszna uwaga, skoro rozmawiamy o cenach to znaczy ze lepiej o zarobkach nie wspominac

Znam kilka osob ktore tylko marza o tym aby zarobic tyle kaski aby im wystarczylo na np 2 miesiace w Tajlandii...dlaczego ? poniewaz wola przechulac ta kase wlasnie tam na panienki picie i cieple morze... a w Norge to zwykli robole... biedacy mozna tak powiedziec

Ja osobiscie uwazam ze ciezko sie wraca do drogiego panstwa z milych cieplych krajow... jedyna pozyttwna strona to mozliwosc zarobienia kolejnej kwoty aby znow wyjechac...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Lindemans napisał:
Ronn napisał:
Juz tlumacze skad depresje.... poniewaz ludzie mieszkajacy tutaj maja mozliwosc podrozowania generalnie, bo gdzie sie nie wybierzesz to taniej....

Ciekawe, ze ceny wciaz sa w centrum zainteresowania, a o zarobkach cicho-szaaaa

No może by tak się porównać siłę nabywczą.... za równowartość jeden godziny pracy netto w holandii mogłem kupić 3 sześciopaki piwa, dwa litry najtańszej wódy, a w NO........ to bym musiał miec koło 1000 kr na godzinę, co nie oznacza że jak tam był alkohol 3-4 razy tańszy to tyle go więcej piłem.

Pokrętne tłumaczenia prostej sprawy, do której Norwedzy nie potrafią się przyznać.
Są za głupim narodem i trzeba ich trzymać na smyczy bo alkohol ogólnodostępny i tani doprowadził by ich do ruiny...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Nie da sie zjesc jablka i miec jablko

A tak poza tematem, to jeszcze sie nie spotkalam z tym, zeby Polakom, na emigracji bylo dobrze. Wszedzie gdzie "wyladuja", tam jest masakra Wszystko zle, ludzie zli, pogoda zla, obyczaje durne(bo inne niz ich) - wymieniac by mozna bez konca. Widocznie tak juz musza, inaczej sie udusza
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Lindemans napisał:

A tak poza tematem, to jeszcze sie nie spotkalam z tym, zeby Polakom, na emigracji bylo dobrze. Wszedzie gdzie "wyladuja", tam jest masakra Wszystko zle, ludzie zli, pogoda zla, obyczaje durne(bo inne niz ich) - wymieniac by mozna bez konca. Widocznie tak juz musza, inaczej sie udusza

Czyli nic tylko zachwyt pozostaje...

Ja jeszcze nie potrafię pojąć jak można tylko się zachwycać Norwegią, spotkałem kilka takich osób tutaj, ale to ludzie co niedługo są w NO i ten kraj to im życie uratował. Z drugiej strony są wieczne marudy (tych jest znacznie wiecej) którym wszystko nie pasuje i jest złe w Norwegii a tkwią tutaj nawet już nawet kilkanaście lat...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
558 Postów

(Ronn)
Wyjadacz
Lindemans napisał:

Wooow..... To w ilu krajach wczesniej mieszkalas? I dlaczego w tak wielu ? I dlaczego sie tutaj znalazlas?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
A to trzeba mieszkac w wielu krajach, zeby znac opinie Polakow ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
558 Postów

(Ronn)
Wyjadacz
Lindemans napisał:
A to trzeba mieszkac w wielu krajach, zeby znac opinie Polakow ?

Hmmm nie wiem ... Norge to pierwszy kraj do ktorego wyjechalem, nie wiem ja jest w Anglii badz gdzie kolwiek nie znam opinii a i nawet nie chce mi sie w sieci szukac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Nie trzeba szukac w internecie, wystarczy miec szerokie grono znajomych, rozsianych troche po siwiecie.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
558 Postów

(Ronn)
Wyjadacz
Lindemans napisał:
Nie trzeba szukac w internecie, wystarczy miec szerokie grono znajomych, rozsianych troche po siwiecie.
heheh dobra jest .... nie wnikam w szczegoly drocze sie,...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Ronn napisał:
drocze sie,...

Z pyskata, to i podroczyc sie nie raz warto
Zgłoś wpis